Kiflisütő verseny díjazottja a szolnoki Baross nyugdíjas klubból
A február báli szezon, jó alkalom a tánc, mulatság, az eszem-iszom szervezésére, sütemények bemutatására, jó receptek csereberéjére.
Vízen kullogó
A Vízen kullogó egy régi, népi kelt tészta. Nevét a különleges kelesztési módról kapta. Az ország különböző tájain, különböző képen nevezik, talán legismertebb neve ez, de sokan ismerik Kútban keltként is, hiszen régen a kút vizébe eresztették, ott kelesztették.
A Baross Gábor vasutas nyugdíjas klubban Szolnokon ezt a régi finomságot készítette Pászti Mihályné Rózsika nőnapi rendezvényünkre.
Fánk – édes kedvenc, nem csak farsangkor!
Fánktörténelem és receptek a szolnoki Baross Gábor vasutas nyugdíjas klub jóvoltából.
A rétes a torták királynője
Sütjük és esszük, esszük és sütjük, s a hagyományos mellett olykor rácsodálkozunk egy-egy különleges receptre. De vajon mikor születhetett a rétes, mikortól számíthatjuk a „rétestörténelmet”? A következőkben megpróbáljuk számba venni, leírni, közreadni e páratlan kincset, ami ráadásul ehető…
A Nagyi főztje
Szokott gyönyörködni a tévés szakácsok alkotásaiban? Vagy éppen szörnyülködik azon, hogy a hús hajszál vékony, a köret felismerhetetlen, a mártás pedig csak egy pötty, vagy jó esetben csík? A divatos, kreatív, újszerű ételek jól mutatnak egy elegáns étteremben, de a többség azért a házias ízekre szavaz. Nincs jobb, mint a nagyi főztje! De mit főz a szomszéd nagyi? Mi kerül az ünnepi asztalra Vas megyében, vagy éppen Szabolcsban? Tanuljunk egymástól! Kérjük, osszák meg kedvenc receptjeiket velünk a generacionk(kukac)generacionk(pont)hu e-mail címen, vagy a facebook/generacionk.hu-n.