RECEPTEK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Vízen kullogó

A Vízen kullogó egy régi, népi kelt tészta. Nevét a különleges kelesztési módról kapta. Az ország különböző tájain, különböző képen nevezik, talán legismertebb neve ez, de sokan ismerik Kútban keltként is, hiszen régen a kút vizébe eresztették, ott kelesztették.

 A Baross Gábor vasutas nyugdíjas klubban Szolnokon ezt a régi finomságot készítette Pászti Mihályné Rózsika nőnapi rendezvényünkre. 

A rétes a torták királynője

Sütjük és esszük, esszük és sütjük, s a hagyományos mellett olykor rácsodálkozunk egy-egy különleges receptre. De vajon mikor születhetett a rétes, mikortól számíthatjuk a „rétestörténelmet”? A következőkben megpróbáljuk számba venni, leírni, közreadni e páratlan kincset, ami ráadásul ehető…

A Nagyi főztje

Szokott gyönyörködni a tévés szakácsok alkotásaiban? Vagy éppen szörnyülködik azon, hogy a hús hajszál vékony, a köret felismerhetetlen, a mártás pedig csak egy pötty, vagy jó esetben csík? A divatos, kreatív, újszerű ételek jól mutatnak egy elegáns étteremben, de a többség azért a házias ízekre szavaz. Nincs jobb, mint a nagyi főztje! De mit főz a szomszéd nagyi? Mi kerül az ünnepi asztalra Vas megyében, vagy éppen Szabolcsban? Tanuljunk egymástól! Kérjük, osszák meg kedvenc receptjeiket velünk a generacionk(kukac)generacionk(pont)hu e-mail címen, vagy a facebook/generacionk.hu-n. 

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.