CÍMLAPSZTORI

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Szokatlanul nagy felmérésbe kezd a nyugdíjasok helyzetéről a NYOSZ

10 ezer fős kutatást indít a Nyugdíjasok Országos Szövetsége, amely nem csak újabb statisztikai adatokat szolgáltat majd, hanem lehetőséget ad a nyugdíjasok helyzetének mélyebb feltárására, sőt aktivizálására is. Részletek a szakszervezetek.hu cikkében.

97 éve halt meg Ady Endre

1919. január 27-én, Budapesten hunyt el Ady Endre, a XX. század egyik legnagyobb magyar költője, a hazai politikai újságírás kiemelkedő alakja. Emlékezzünk rá egyik legszebb versével.

Fimsztár, stílusikon és családanya - 23 éve hunyt el Audrey Hepburn

Audrey Hepburn 1929-ben született Brüsszelben.  Eredetileg balerinának készült, de a filmipar gyorsan felfigyelt különleges kisugárzására. Néhány kisebb szerep után megkapta a Római vakáció főszerepét Gregory Peck oldalán, és ez rögtön világhírt és Oscar-díjat hozott számára. Olyan felejthetetlen filmekben kapott ezután főszerepet, mint az Álom luxuskivitelben, vagy a My Fair Lady.

138 éve született Molnár Ferenc

Molnár Ferenc jómódú polgárcsaládban született Budapesten. Már gimnazista korában újságírónak készült, de szülei kérésére Genfben, majd Budapesten jogot tanult. Írásai már ebben az időben több lapban megjelentek, az egyetemi tanulmányok mellett színdarabokat fordított magyarra.

Alkategóriák

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.