Kiflisütő verseny díjazottja a szolnoki Baross nyugdíjas klubból
A február báli szezon, jó alkalom a tánc, mulatság, az eszem-iszom szervezésére, sütemények bemutatására, jó receptek csereberéjére.
Bozsó Jánosné klubunk igen aktív tagja, benevezett a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége civil farsangi bál keretén belül hagyomány őrzés céljából meghirdetett kiflisütő versenyre. II. helyezésért oklevél elismerésben és tárgyi jutalomban részesült. A díjazott sós kiflit alkalmunk volt megkóstolni a napokban rendezett farsangi mulatságunkon. Nagyon finom volt. Bozsóné Kati a receptet azért is ajánlotta, mert sokáig eltartható. Persze, ha idő előtt el nem fogy.
Sós kifli recept: 50 dkg. liszt, 1 csomag szalakáli, 25 dkg. margarin, 2 dl. tejföl, 1 bő kávéskanál só, 10 dkg. reszelt sajt, 1 egész tojással összedolgozni. kinyújtani és kiflikre formázni. Megszórni köménymaggal, szezámmaggal vagy sajttal. Hamar sül.
Blazsek Zsuzsanna