KISÁLLAT

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Cica történet

Korábban kutya párti voltam, az utóbbi húsz évben kerültem cica kapcsolatba. Egy hobbi kertel együtt egy cica családot is kaptunk. Azt gondoltuk valamelyik szomszéd macskái, csak enni jönnek (az anya, öt kölyökkel) de azt rendszeresen. A kölykök közül a legkisebb tűnt a legügyesebbnek, mint a mesében. Vadócok voltak, eleinte megfogni sem lehetett. Lassan elfogadtak, de idővel ritkult a látogatásuk. Hova tűntek, mi lett velük, nem tudjuk? Csak a legkisebb Piszike jött naponta, vagy várt már az utca elején. A tél beálltával meggyőződtünk, hogy sehova nem tartozik, így gondját viseltük. Meleg fekhely, napi gondoskodás, Piszike jól érezte magát szépen fejlődött. Szép fekete bundája, fehér nyakkendője, vagy ingmelle, formás fehér papucsa mind a négy lábán, ünnepélyes viseletet sugárzott. Figyeltük a viselkedését, hamar rájött, hogy a szokásos macska jelbeszéd velünk nem alkalmazható, hanggal próbálkozott.

Kutyák, macskák és egyéb lakótársak

Bűnmegelőzési előadásra érkezett, de végül kiskutyája lett a főszereplő. Egy amerikai rendőr egy idősotthonban tett látogatást. Eredetileg az otthon lakóinak figyelmét szerette volna felhívni arra, milyen veszélyek leselkedhetnek rájuk, hogyan tudják kivédeni azokat. A lakók többsége azonban több érdeklődést mutatott a rendőr kutyája iránt. A kutyát végül a nővérek körbevitték az épületen, hogy azok is megcsodálhassák, akik nem tudják elhagyni szobájukat. Így esett, hogy a nemrégiben beköltözött Muriel, aki súlyos depresszióval küzd és egyáltalán nem kommunikál, megsimogatta a kutyát, és elmosolyodott.

 

Hogy a kutya az ember legjobb barátja, régóta köztudott. De ugyanígy a macska vagy akár egy papagáj is lehet igazi társ a mindennapokban. Ha Önnek is van története arról, hogyan teszik boldogabbá életünket a kisállatok, írja meg nekünk a generacionk(kukac)generacionk(pont)hu e-mail címre, vagy ossza meg a facebook oldalunkon. (facebook/generacionk.hu).

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.