POSTABONTÁS

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Csillagok

Rohanó napjainkban nem is vesszük észre, hogy milyen sok csodálatos ember él közöttünk. Akkor döbbenünk rá veszteségeinkre, amikor az „átlagember” már nem él közöttünk.

Mostanában többször gondolok tanítómra, Szigeti Bélára, aki a rábacsécsényi iskolában tanított. Jó visszaemlékezni az irodalomórákra, amelyeken mozdulatlan csendben hallgattuk tanításait. Tőle tanultam az irodalom szeretetét. Szinte látom magam előtt rendezett külsejét, jóságos mosolyát, ahogy bal kézzel forgatja a naplót és ír. A háborúban megsérült, amputálták a jobb karját. amikor felnőttként meglátogattam, örömmel fogadott. Sajnos már rég elköltözött az élők sorából. Ha esténként a csillagos eget pásztázza tekintetem, kedves, jó tanítómra gondolok és a sok csillag közt az egyik fényesebben kezd ragyogni. Köszönöm, Béla bácsi!

Bulgakov így ír a csillagokról: „Elmúlik minden, szenvedés, kín, ínség és tengerek, de a csillagok megmaradnak, ha testünknek nyoma sem lesz már a földön. Nincs ember, aki ezt ne tudná. Miért vonakodnánk hát felnézni rájuk? Miért?”

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.