NYOSZ-HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Fáradhatatlan, önzetlen zenei tevékenységük elismeréseként nyerte el a pécsi Nyugdíjas Pedagógusok Barátság Kórusa a Pro Communitate díjat

„Az ének szebbé teszi az életet,

az éneklők másokét is.”

(Kodály Zoltán)

 

     Szeptember 1-jén a Város Napján a Pécsi Nemzeti Színházban ünnepélyes közgyűlés keretében adták át a városi kitüntetéseket, köztük Gálfiné Magyar Ibolya karnagynak és a kórusnak a plakettet és a díszoklevelet.

 

„A „Pro Communitate” emlékérem annak a polgárnak, illetve polgárok azon közössége részére adományozható, aki vagy amelyek a város rangját emelő, hírnevét öregbítő egyszeri aktuális, vagy kiemelkedő folyamatos, egyéni vagy kollektív teljesítményt nyújtottak.”

 

A kórus 20 éve alakult a város elismert pedagógusaiból, akik egy sikeres, hivatástudatos életpálya után igazi baráti közösségben keresték és találták meg az értelmet és az örömöt nyugdíjas éveikben is. A zene, a közös éneklés varázsa tartalommal, érzelmi gazdagsággal töltötte meg napjaikat.

Eleinte csak nyugdíjas társaik értékes zenével való megismertetését tűzték ki célul, de hamarosan bekapcsolódtak a város zenei életébe is. Dalostalálkozókon, kiállítások megnyitóin, Pécsi Napokon, szociális otthonok rendezvényein szerepeltek. Önálló jótékonysági és karácsonyi hangversenyeiken is rendszeresen találkoznak egyre bővülő létszámú baráti közönségükkel, akik mindig szívesen hallgatják műsoraikat.

Az évek során több helyen hangversenyeztek az országban, sőt külföldön is önállóan vagy a vendéglátó kórussal együtt. Eljutottak Ausztriába, Erdélybe, Prágába – mindenhonnan felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértek haza. . A kórus 10 éves jubileumára CD-lemezük jelent meg. Repertoárjukban Praetoriustól a mai zeneszerzőkig 140 kórusmű szerepel, amelyeket  koruknak, képességeiknek és az aktualitásoknak megfelelően gondosan válogattak össze közönségük és a maguk örömére. Nagy ajándék számukra Bánky József zongoraművész  rendszeres közreműködése kísérőként és szólistaként egyaránt  nagyszerű és magas szintű játékával.

Az énekkar alapítója és jelenlegi karnagya is Gálfiné Magyar Ibolya.

     A kórus tagjai örömmel és büszkén vettek részt a díjátadáson, az ünnepi műsoron a színházban, a Palatinus Szálló Bartók termében az állófogadáson s az esti Kodály-központbeli díszhangversenyen.

 

 

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.