NYOSZ-HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Idősek Napja

Az Idősek Világnapját 1991 óta tartja számon az ENSZ. Azóta a világ számos pontján évente legalább egyszer kitüntetett figyelmet kapnak a korosztály tagjai, így Gyöngyönösön is. Ebben az évben a Hiesz György Úr, Város Polgármestere mint fenntartó, az üzemeltető Maka Piroska Asszony, Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Igazgatója, Dr. Végh Attila Úr, Önkormányzati Képviselő, Túri Klára Asszonnyal, az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2.a.osztály osztályfőnöke, valamint az Idősek Klubja dolgozói Berzsényi Tamásné Klubvezetővel közösen, együtt köszöntötték a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjait.

A rendezvény prológjában Maka Piroska Asszony, KHSZK Igazgatója köszöntötte a klubtagokat, amely köszöntés – haladva a korral és az önkormányzati pályázaton nyert, megújult számítógépes felszereltségünkkel –  gyongyosikisterseg.hu honlapon is megjelenítésre került.

A köszöntés első részében Hiesz György Úr, Gyöngyös Város Polgármestere bensőséges, megható beszédben méltatta az idősek és szépkorúak szerepét és egyben köszöntötte is őket, minket.

A megemlékezés második részében Dr. Végh Attila Képviselő Úr, ezúttal az őszi időszakkal harmonizáló – saját – versével színesítette a programot. Emelte annak színvonalát és pátoszát. Hagyományosan – Hiesz György Polgármester úr, Maka Piroska Igazgató Asszony és Dr. Végh Attila Képviselő Úr minden idős és szépkorúnak kedveskedett nagyon szép, tört fehér színű rózsával. Az ilyenkor szokásos puszi, illetve kézfogás, a személyre szabott jókívánság sem maradhatott el.

Őket követte – immár visszatérő kedves programpontként – az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 2.A.osztály tanulói által előadott műsor, melyet osztályfőnökük, Túri Klára tanított be. A fiatal tanulók – változatosan – prózával, verssel, énekkel színesítették a rendezvényt. A kisdiákok nagyon akartak, így arcukon és testbeszédükön nagyon jól látszott, hogy őszintén gondolják a nyugdíjasok köszöntését. Megható volt látni ahogy – szükség esetén – az adott előadás közben még egymásnak is súgtak, kisegítették, illetve kiegészítették társaikat. Ezzel ismét bebizonyosodott, hogy a gyerekszáj mindig igazat mond és a gyerekszem a lélek tükre…

Ezt láttuk, hallottuk, éreztük és nem utolsósorban testbeszédünkkel azonnal viszonoztuk.

A nagy átéléssel előadott műsorukkal a klub tagjai annyira azonosultak, hogy egyes számokat közösen énekeltek, énekeltünk.

A műsor színvonalát jelzi, hogy Polgármester Úr, Igazgató Asszony, valamint Klubvezetőnk is meghatottan és elismerő módon szólt róla.

A rendezvény befejező részében került sor – rendhagyó módon – a fogadásra. Ezen került bemutatásra és feldarabolásra az időseket köszöntő és csillagszóróval díszített ünnepi torta, melyet mindenki – különböző fogadalmai ellenére – ebéd előtt elfogyasztott. Az ebéd mellé kerültek a terítékre – a szintén fogadás részét képező -sajtos pogácsák. Ezeket is minden klubtag jóízűen és emlékezve elfogyasztotta.

Természetesen ismét készültek fényképek, amelyeken jól látszik az ünnepség színvonala és méltóság teljessége.

Ennek azért van fontos szerepe, mert a helyi médiában – GYVTV –  és honlapon – gyongyos.hu – egyetlen szó vagy kép sem jelent meg a Hiesz György Úr, Gyöngyös Város Polgármestere és Maka Piroska Igazgató Asszony által nagyon fontosnak nevezett Idősek Klubja eseményünkről.

Mint ha meg sem történt volna, avagy szégyellni kellene az eseményt vagy a helyét, esetleg résztvevőit, a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubját.

Kontrasztként és hosszan volt tudósítás GYVTV-ben és a gyongyos.hu-n az előző napon, a Gyöngyös, Idősek Bentlakásos Otthonában ugyan ezen prominens személyiségek által fémjelzett ünnepségről.

Összességében azért a Világon 15-k Idősek Világnapjáról méltóan és méltóság teljesen megemlékeztünk és ezen belül köszöntötték a szervezők az Idősek Klubja tagjait. Az Idősek és Szépkorúak, a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai ismét egy élménnyel lettek gazdagabbak, amelyre a későbbiekben szívesen tudnak, tudunk visszaemlékezni.

Borsi Miklós

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.