NYOSZ-HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Fotópályázat az ország Idősek Klubjai számára

Fotópályázat! Mindenkinek, aki szeret fotózni, aki tud fotózni és azoknak is, akik csak szeretnék kipróbálni magukat. A Nyugdíjasok Országos Szövetsége és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezet Érdekvédelmi és Érdekképviseletei közössége által szervezett „Kattints, papa„ fotópályázatot szeretnénk mindenkinek a figyelmébe ajánlani.

Korosztály szerint a 2. korcsoportban Berzsényi Tamásné és Borsi Miklós az engedélyezett maximális 5-5 képpel indult/indultunk. Ezekkel nem az egyéni embereket kívántuk bemutatni, hanem a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja életét, a kiírásnak megfelelően.

Valószínűleg itt értettük félre a pályázat célját, de erre jövőre jobban fogunk figyelni- már, ha ismét meghirdetésre kerül a fotó pályázat. Mi a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubjában levő idősek és szépkorúak tevékenységét kívántuk bemutatni, a bíráló bizottság pedig azokat gyakorlatban a művészien kidolgozott, de arcképeket helyezte előtérbe amelyek az idő múlását mutatták be. 

Beszélni kívánok arról, hogy a fényképeken jól lehetett látni a visszaöregítés, visszafehérítés és a magasan felszerelt és alkalmazott fototechnikai eszközökkel végzett utómunkálatokat. Ezeknek köszönhetően, szinte üdítő színfolt volt, amikor a félezer kép között eredeti színes képek bukkantak fel.

A rendezvény az országos meghirdetése ellenére szerintem csak viszonylagos sikerességet ért el. Véleményem szerint egy országosan meghirdetett fotópályázatra szinte kötelező minden Idősek Klubja, illetve Egyesületnek pályázni. 

Érvként felhoznám, hogy különben a többi társ szervezet honnan ismerné meg egymást?

Ha nem pályáznak vagy nem akarnak pályázni, nem akarják a klubéletet a többieknek bemutatni, megmutatni akkor valami probléma van az együttműködéssel, szervezéssel.

Tudom, hogy a nincstelenség egy borzasztó állapot, de vagy nem szabad országos pályázatot hirdetni, vagy nem szabad ugyan ott díjazásra felajánlásokat kérni….

Teljesen disszonánssá tette az egész pályázati kiírásnak a szellemiségét ez az antagonisztikus tény.

Szerintem nem szabad a pályázat kiírásával egy helyen azonnal hirdetni, hogy semmire nincs pénz és még a díjazásra is felajánlásokat várnak.

A mostani beküldött pályaanyagok mennyisége messze nem tükrözte akár a Nyugdíjasok Országos Szövetsége, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezet Érdekvédelmi és Érdekképviseletei közössége általi szervezetek számát és működését.

Nekem külön sajnálatos volt, hogy a Megyei érdekvédelmi és érdek-képviseleti elnökség fennállásának 20 éves jubilálós kora sem hatott ösztönzőleg a pályázatokra. Ez a két évtized pedig nyilvánvalóan olyan jelentős változásokat és eredményeket ért el a szervezetek működésében amelyet inkább a bőség zavarával kellett – volna – bemutatni...

A Megyei Elnökség fennállására létrehozott bíráló bizottság elbírálta a tavalyinál nagyobb létszámban és mennyiségben beérkezett mintegy félezer képet. A különböző – kiíráskor meg sem hirdetett – kategóriákban kiadott értékelő díjak mellett a Tisztelt Bíráló Bizottság úgy döntött, hogy számos és jellemző képet pluszként bemutat az érdeklődőknek. Ez a bemutatás az Nyugdíjasok Országos Szövetségének újsága, és a világháló, az internet adta lehetőségek figyelembevételével fog megvalósulni, valamint lehetőség lesz lemezen is utánvéttel megvásárolni az erre érdemesnek találtatott képeket. Szerintem a mintegy 1.000 Ft megéri érte.

Nekem azonban nagy negatívumot okozott, hogy a különböző díjazott vagy csak bemutatott képen nem volt található a Nyugdíjasok Országos Szövetségének szignója. 

Gyakorlatilag csak a dobogós és különféle külön díjas képek kaptak akár csak okleveles elismerést, a többiek – sajnos – nem.

Így hiába a büszkeség, hogy bemutatják a képünket, okleveles bizonyítéka nincs ennek.

Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai egyfajta módon éltek a lehetőséggel amit bizonyít egy-egy beküldő/szerző külön kiválasztott fényképe.

Ui.:A továbbiakban bemutatom a 2 db kiválasztott képünket.

A képeket jól jellemzi a Szusi, terápiás kutya egész napi aktív barátságos tevékenysége, valamint a sok évi harc után megkapott, új, önkormányzati pályázaton nyert számítástechnikai eszközök kipróbálása, melyek a gyakorlatban kiterjesztik a világot az idősek és szépkorúak számára a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai számára.

Borsi Miklós

klubtag

 

Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.