NYOSZ-HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Sétával emlékeztek meg a tüdőgyulladás világnapjáról a nyíregyházi nyugdíjasok

“Az ember mindent nélkülözhet, csak a másik embert nem. Különösen a betegségben tanuljuk meg, milyen nagy szükségünk van a másik emberre”.

(Paul Valéry)

 

 

Mint ismeretes, a tüdőgyulladás egy nehezen kezelhető, súlyos, életveszélyes betegség. Világszerte a legtöbb halálesetet okozza a gyermekek, az idősebb korcsoportok és a súlyos betegségben szenvedők körében. A Légúti Betegek Országos Egyesülete a Tüdőgyulladás Világnapja alkalmából arra figyelmeztet, hogy a fertőzések, a betegség megelőzésével akár egy kisváros teljes lakosságát is megmenthetjük évente Magyarországon.

 

A Tüdőgyulladás Világnapján a szakma képviselői a megelőzés fontosságát hangsúlyozzák. Alapvetően fontos odafigyelni a helyes öltözködésre, a rendszeres testmozgásra és a változatos étrendre.  A közelgő megfázásos időszakban, még ennél is lényegesebb, hogy oltásokkal védekezzünk az influenza és – annak leggyakoribb szövődménye – a tüdőgyulladás ellen.  

Fentiek szellemében, a megelőzésre fókuszálva, sétálni hívtuk tagjaikat és a megye szép korú lakosságát. A kezdeményező a Nyugdíjasok Országos Szövetsége volt. A Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei és a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetségek vezetői - egyetértve ezzel a nemes céllal - szervezték meg a sétát.  

 

A helyszín Nyíregyháza - Sóstó volt. Sajnos, az időjárás nem kedvezett a rendezvénynek. A sűrű köd ellenére több mint 200 szép korú barátunk vett rész ezen a sétán. A köszöntés után néhány szó elhangzott a tüdőgyulladásról, a megelőzés és a védőoltás fontosságáról. 

A résztvevők plakátokkal és kitűzőkkel erősítették meg állásfoglalásukat az egészség megőrzése, a betegség megelőzése mellett. Minden résztvevő egy-egy almát kapott, ezzel is hangsúlyozva az egészséges életmód fontosságát. A gyümölcsöt a Nyugdíjasok Országos Szövetsége szponzorálta.

 

Láthatóan jól éreztük magunkat, mert amellett, hogy egészségünkért tettünk több száz métert gyalogosan, együtt töltöttünk néhány órát.

Mindkét szövetség vezetősége megköszöni a Nyugdíjasok Országos Szövetségének a támogatást, a résztvevőknek a megjelenést és az együtt eltöltött néhány órát.

 

 

 

SZ.SZ.B. Megyei és

Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetségek Elnöksége

 

 

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.