HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Karácsonyi ünnepség a gyöngyösi Idősek Klubjában

A különböző rendezvényeken megforduló Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai számára is elérkeztek az év végi ünnepek. Mindenki a saját hozzátartozóira gondolt első sorban, de titkon figyelte és remélte, hogy sikerül a klubban idén is színvonalas ünnepi megemlékezést rendezni.

 

 

Ilyen várakozások keretében jött el a Karácsonyi Ünnepség napja. A Klubot elsősorban a gondozók méltóan díszessé tették a falra és az üvegre készített különböző papír alakzatokkal, a mindenkinek nagyon tetsző fenyőfa díszítésével. Az ünnepi légkör kialakításához járult hozzá a mézeskalácsból készült betlehemi jászol és más mézeskalács figurák, valamint az elmaradhatatlan szaloncukorból kialakított Karácsonyi-sarok.

Ezzel a feelinggel vártuk a hozzánk érkező előadókat, vendégeket és meghívottakat, akik pontosan érkezvén – egyből elkezdték a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja 2016.évi Karácsonyi Ünnepségét.

 

Bevezetésként a Klubvezető köszöntötte az egybegyűlteket, majd átadta a szót Hiesz György Polgármesternek. Ő méltatta az idősek- és szépkorúak korábbi tevékenységét az országépítésben, a mai állapotok létrehozásában, majd átadta csemegekosár ajándékát. Ezt követte az Üzemeltető Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Igazgatója Maka Piroska, aki köszöntötte az ellátottakat mind a maga, mind a központ dolgozói nevében, majd Ő is átadta ajándékait-társasjátékot, kártyákat.

Ezután Dr. Végh Attila önkormányzati képviselő köszöntött minket, és előadta az erre az alkalomra írt „Karácsony” című versét. Ez – ismét – annyira megtetszett a klubtagoknak, hogy azonnal ki is függesztettük az Idősek Klubja faliújságára.

 

A protokolláris rész lezárultával az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3.a. – Túri Klára által vezetett – osztálya szórakoztatott minket ünnepi műsorával.

Ők az elmúlt években a jelentős rendezvényeinken nagy sikerrel szerepeltek.

Ahogy hallottuk a tanároktól, a kisiskolások ismét nagy igyekezettel készültek az Idősek Klubja tagjainak előadandó műsorukra.

Minden klubtagnak kellemes emlékként merül fel első szereplésük – 2014-ben – az Idősek Világnapja emlékműsor kapcsán.

Az ellátottak örömteli meglepetésére a kisiskolások ismét felnőttek a feladathoz, és nagy igyekezettel, valamint hangerővel adták elő műsorukat; hol zenei aláfestéssel, önálló dalokkal, mondókákkal,  valamint az alkalomhoz illően beöltözött – autentikus –  szerepjátékkal.

A hangulat fokozatosan és folyamatosan emelkedett, amit az egyes műsorszámok utáni taps növekvő nagysága jelzett.

 Az előadás végi vastaps után szerényen egy kis ebéd utáni nassolni valóval tudtuk – először –  a magunk módján megköszönni a színvonalas ünnepi műsort.

 

Az ünnepi rendezvényünk nem ért végett, mert következett az elengedhetetlen – nem csak jelképes – karácsonyi ajándékozás.

Ehhez újonnan kapcsolódott, hogy a – mi –  idős-és szépkorú klubtagok – egyik klubtársunk által készített – kis kötött ajándék díszeket adtunk át – mézeskalács figurákkal és szaloncukorral – a meglepődött és megilletődött kisiskolásoknak.

A meglepetésnek folytatása is volt, amennyiben vendégeink is kaptak a kötött kis figurákból és mézeskalácsból, szaloncukorból…

 

Záró akkordként vendégeinkkel kialakult egy rövid kötetlen beszélgetés. Ennek során megállapításra került, hogy a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja elérte kapacitása és teljesítő képessége határait. Ahogy megfogalmazásra kerül; „az Idősek Klubja kinőtte kereteit”. Felelevenítettük, hogy nem mindig volt ez így és a jelenlegi létszám a Klub dolgozói, valamint Gyöngyös Város Önkormányzata idősbarát intézkedéseinek köszönhető.

Először ötlet szintjén merült fel, hogy az étkezőt és a nagy társalkodót elhúzható harmonika ajtóval lehetne elválasztani s ezzel – majdnem duplájára – növekedne az a terület, amely a klub rendezvényeihez rendelkezésre áll. Legnagyobb meglepetésünkre a Városvezető azonnal rábólintott, helyeselte – meg is jelölte, hogy milyen keret terhére valósítható meg – és így az egész beszerzés és átépítés kora tavasszal megvalósulhat….

Klubvezetőnk ismertette az Önkormányzati Pályázati pénzből készült „Pihenő parkunk” távlati célú felhasználását; bográcsozás, nyársalás, slambuc készítés – mely klubrendezvényeinkre – egyben – meg is hívta kedves vendégeinket, akik nagy örömmel elfogadták ezt...

 

Összességében a Gyöngyös Visonta úti Idősek Klubja minden tagja jól érezte magát és megadta a kellő tiszteletet a karácsonyi ünnepeknek.

 

Borsi Miklós

klubtag

 

Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.