HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Idősek Klubja látogatása a Gyöngyösi Műhely kiállításán

A Műhely a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ, Mátra Művelődési Központ égisze alatt működik, mely biztosítja a helyet összejöveteleikhez, szervezi meg kiállításokat és a szakmai konzultációkat.

 

 

Városunkban évtizedek óta működik valamilyen formában képzőművészeti kör, ahol a tehetséges, művészet iránt fogékony fiatalok festőművész, rajztanár irányításával oktatásban részesülnek. A vezető oktatók áldozatos munkájának köszönhetően sokan hivatásul választották a képzőművészet valamely ágát.
Ebből az önképző körből nőtte ki magát a Gyöngyösi Műhely amely nevet 1986-ban Delast Elena vezetése alatt vette fel.

 

Ennek a művészeti körnek a kiállítására látogatott el a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja érdeklődő tagsága, egy nagyon szép őszi – novemberi – napon. Kíváncsiak voltunk a tárlaton megjelenített alkotásokra, hiszen még az Idősek Klubja történetében soha nem mentünk el olyan kiállításra, ahol több és eltérő stílusú alkotó jelenítette meg a műveit.

 

Tudtuk, hogy a Gyöngyösi Műhely elnevezés nem egyfajta stílusbeli rokonságot, bizonyos irányzatot követő csoportosulást jelent, hanem különböző műfajok és stílusjegyek kavalkádja: a naivtól az avantgárdig.

Paksy Marica szakmai vezetésével kiállított festmények, kerámiák, fafaragások, tűzzománcok, grafikák, gyöngyfűzések  – azaz mind a 33 alkotó művét – jellemzi a szép iránti fogékonyság, az eszmeiség, érzékenység. Észre lehet venni a művész szándékát; aki megállva a rohanó világban rácsodálkozik a valóságra és megpróbálja elmondani azt amihez a szó kevés…

 

A klubtagság nagy érdeklődéssel, kíváncsisággal – hosszasan – nézte és kielemezte – mindenki saját magának – az adott művész önmegvalósítási szándékát és annak realizálódását. A legkisebb alkotásoktól a legnagyobbig mi is rácsodálkoztunk az ecsettel, színekkel, formával végrehajtott lélekrezdülések megjelenítésére.

Több műalkotáshoz vissza-visszatértünk – egyénileg és csoportosan – mondanivalója, illetve annak – számunkra még különleges – ábrázolásmódja miatt.

 

Úgy éreztük, hogy a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ – a Műhely megalakításának 30 éves jubileuma alkalmából – rendezett kiállítása elérte célját; a képzőművészet valamely ágával foglalkozó alkotóknak kiállítási lehetőséget biztosított, hogy önképzésüket segítse, tájékoztatást adott és ezzel az alkotók egyre inkább bekapcsolódhattak az országos művészeti vérkeringésbe.

 

A kulturális program végén szellemileg és érzelmileg feltöltekezve álltunk össze a klub rendezvényeinken szokásos csoportképhez.

 

Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja érdeklődő tagjai – ismét kulturálódva – eredményesen töltöttek el egy délelőttöt...

 

Borsi Miklós

klubtag

 

Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.