HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

„Szüret anno„ - fotókiállítás Gyöngyösön

Idén ősszel a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagsága úgy döntött, hogy még aktívabban vesz részt a Gyöngyös Városa által szervezett közösségi rendezvényeken. Ezt hagyományteremtő szándékkal valósítottuk meg. Aktívan részt kívántunk venni a fő rendezvényen; a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál eseményein, programjain.

 

Ennek bevezetése képen a klubtagság a Mátra Művelődési Központban megtekintette a” Szüret anno...” fotótárlatot. Ezen ízelítőt kaphattunk a fotókon ábrázolt s a múlt század 30-as éveivel kezdődő szüreti felvonulások hangulatáról, megjelenéséről. Néhány nélkülözhetetlen szüreti tárgy-lopó, prés, demizson, hordó-is színesítette a tárlatot.

 

Nagyon érdekes volt látni, hogy az 1930-as évektől kezdődően hogyan ünnepeltek és vonultak fel a szüreti dolgozó emberek.

A képek készítésének ideje inspirálta azt, hogy sok klubtag elmerengve emlékezett vissza arra; gyermekkorában milyen volt a szőlészet/borászat csúcspontja-a szüret. Különböző-valóságtartalmú-anekdoták hangzottak el, hogy ki és hogyan vett részt a munkában és a szüreten. A „fiatalabb korosztályú” klubtagok szívesen hallgatták ezeket a történeteket.

Mindenki nagy átéléssel adomázott….

Megtudtuk, hogy a tárlat szüreti fesztivál különböző emlékezetes tárgyaival – például madárijesztőkkel- is ki fog egészülni.

 

Ennek köszönhetően elhatároztuk, hogy az ősz későbbi hónapjai egyikében ismételten megtekintjük az állandó tárlatot.

Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai jól érezték magukat, nagyon jól szórakoztak a gyöngyösi, Mátrai Szüreti Bornapok és Fehérbor Fesztivál ezen – bevezető - rendezvényén.

Borsi Miklós

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.