HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Két napos sportverseny? Ez még csak a bemelegítés!

Az Ózdi Sportnapok résztvevői a táncparketten is bizonyítottak

 

Itt fáj, ott húzódik, bezzeg fiatalon jobban bírtam! - No ez az, amit az ózdi nyugdíjasoktól aligha hallhatott bárki! Két nap versengés után ugyanis aktív mozgással ünnepelték a győzteseket.

 

A borsodi városban az idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Bellér László emlékének szentelt Országos Nyugdíjas Sportnapokat. Az ózdi versengés az egykori kiváló kézilabdázó, edző, sportvezető kezdeményezésére született, a hagyományt pedig szervezőként felesége, Bellér Lászlóné, az Ózdi Nyugdíjas Klub elnöke ápolja tovább.

A Sportnapokra 62 év feletti nyugdíjasok jelentkezhettek. Ők három korcsoportban és nyolc sportágban mérhetik össze tudásukat. Bellér Lászlóné szerint azonban ez a rendezvény nem csak a sportról szól. 

"Nagyon nagy lehetőség arra, hogy az ember felöltözzön, elmenjen otthonról, akit a sport, mint sportolási lehetőség érdekel, jöjjön el! Az uszoda ingyen van, érmet lehet nyerni. Van, aki hármat, négyet akaszt a nyakába, és aztán egész nap abban járkál, mert annyira nagy sikerélmény egy sportversenyen eredményt elérni"


A versengés maga az idén két napos volt. Az első versenyszám a lövészet volt, de szerepelt a programban teke, ping-pong és több úszószám is. A bátrabbak több sportágban indultak, nem kevés sportoló lehetett büszke a megszerzett 2-3 éremre.

Az eredményhirdetéssel azonban nem volt vége a programnak. Sőt, a java csak ezután következett! Az esti záróünnepélyen minden egyes győztest taps fogadott, majd következett az élőzenével fűszerezett vacsora. Mivel a résztvevők jó kondiban vannak, a kétnapos „bemelegítés” után a táncparketten is bizonyították: a mozgás nem csak a fiatalok kiváltsága!

Ha azt gondolnák, ezek után már csak a megérdemelt pihenés volt hátra, tévednek! A csapat ugyanis másnap egy 14 kilométeres túrára indult Aggtelek és Jósvafő között.

A változatos program, a gyönyörű táj és persze mindenek előtt a mozgás élménye az idén 120 főt vonzott Magyarország több városából és a Felvidékről is.

 

A Magyar Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) évek óta misszióként tekint a szenior mozgásra, és különböző események szervezésével igyekszik meghozni az idősebb korosztály sportolási kedvét. Idén a Voltaren Emulgel Forte támogatásával országszerte zajlanak a különböző szenior sétatúrák és sportnapok, amelyek célja felhívni a figyelmet az egészségtudatos életmódra. Az országos és regionális szenior sporteseményekről a www.amozgaskonnyedsege.hu weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.