HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Szenior Táncfesztiválon járt a gyöngyösi Idősek Klubja

Gyöngyösön VII. alkalommal rendezte meg a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége a Kelet-magyarországi Szenior Táncfesztivált. Célja a térségben működő nyugdíjas klubok tánccsoportjainak közreműködésével be- és megmutatni; „Nem csak 20 éveseké a világ”.Tekintettel arra, hogy Gyöngyösön évente viszonylagosan nem sok – 3-4 – városi rendezvény van szervezve az idősek- és szépkorúak számára, nyilvánvaló az érdeklődés a program iránt. A Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja több éve érdeklődik és a tagság meg is tekinti a Táncfesztivált.

 

Ez a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége gesztorságában kerül megrendezésre és a Kelet-magyarországi Szenior táncegyüttesek számára szóló bemutatkozás és alkalmi megmérettetés. Az idős- és szépkorú tánccsoportok – a seniorok – mindig nagy igyekezettel készülnek fel az évenkénti rendszerességgel történő programra, mely egyfajta válogatás is az Országos Szenior Táncfesztiválra – melyet „természetesen” a Nyugdíjasok Országos Szövetsége szervez.

A rendezvény fővédnöke Hiesz György, Gyöngyös Város Polgármestere és a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének Elnöke, Bujdosó Sándorné az évek alatt „összecsiszolódtak” és már rutinosan szervezték, rendezték meg a rendezvényt. Kettőjüknek a vezetői struktúrában betöltött helye ezidáig minden felmerülő gondot és problémát megoldott. A Táncfesztiválnak, mint programnak mindketten nagy jelentőséget tulajdonítanak és a lehetőségekhez képest reklámozták is…

 

A Kelet-magyarországi Szenior Táncfesztivál a klub életében periodikusan visszatérő esemény és minden évben – a Nyugdíjasok Országos Szövetsége által – közreadott éves program megjelenésekor elsőként ezt keressük. A program közeledtével mind gyakrabban gondoltunk az elmúlt rendezvények emlékeire és biztosak voltunk abban, hogy idén is rendkívül sok empirikus élményeivel leszünk gazdagabbak.

Az ellátottak a helyi VOLÁN járat és a gondozók segítségét igénybe véve jutottak el a rendezvény helyszínére, a Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ égisze alatt működő Mátra Művelődési Központba.

Itt gyorsan tájékozódtunk és örömmel felvettük –  találkoztunk ismét – a kapcsolatot más települések Idősek Otthonával, avagy Idősek Klubjával. Ez a Szenior Táncfesztivál – a „maga” rangjával” – minden idősügyi szervezet életében kiemelkedő helyet foglal el – és jó alkalmat teremt a kapcsolatépítésre, társas életre.

 

Alig foglaltuk el a nagyteremben ülőhelyeinket, megkezdődött a program Bujdosó Sándorné bevezetőjével és Hiesz György köszöntőjével.

Ezek után a protokolláris programpontok után következtek a tánccsoportok nagy érdeklődéssel várt bemutatói. Mindegyik fellépő színesen tarka hagyományőrző ruhában adta elő műsorát, mely ruha jól jellemezte és jelezte az adott tájat/tájegységet, illetve területet, ahonnan az előadók érkeztek.

Az összes fellépő tánccsoportot fel-felcsattanó taps kísérte a produkció során, amely jó visszajelzést adott az idős- és szépkorú – a szenior – fellépő előadók számára.

 

Itt nem voltak vesztesek, csak győztesek, avagy nyertesek akik megmutatták mottójukat „Amíg táncolsz addig élsz, avagy amíg élsz addig táncolsz”.

Győztesek voltak a fellépők akiknek mindegyike díszoklevelet kapott és nyertesek voltunk mi – nézők – akik láttuk/láthattuk a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége által szervezett és Gyöngyös Városa által rendezett VII. Kelet-magyarországi Szenior Táncfesztivált.

Olyan sokáig gyönyörködtünk a táncművészek által előadott produkcióban, hogy kishijján lemaradtunk a helyi buszjáratról – azonban minden jó volt ezen a májusi délelőttön és így még a klubban – előrelátóan későbbre tett – ebédet is elértük.

 

Összességében – az érdeklődő – ellátottak jól szórakoztak a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubjában. Ennek következtében már most elhatároztuk, hogy jövőre sem hagyjuk ki a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége által szervezett, és a Gyöngyös Városa által rendezett VIII. Kelet-magyarországi Szenior Táncfesztivált.

 

Borsi Miklós

klubtag

 

Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.