HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

GYEREKNAP GYÖNGYÖSÖN AZ IDŐSEK KLUBJÁVAL

Az 1920. óta megrendezésre kerülő gyermeknapi hagyományt próbáltuk meg negyedik alkalommal átörökíteni, mint a gyöngyösi Visontai úti Idősek Klubja tagjai a kisiskolásoknak. Az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3/a. osztályos tanulóinak kívántunk örömet, boldogságot szerezni szerény, de stílusos meglepetésünkkel.

 

Nekik, akik már 2014 őszétől kezdődően az ünnepi alkalmakkal mindennapi életünkbe színt és vidámságot hoztak, az idős és szépkorúak életébe. Elsősorban a dolgozók, valamint az aktív klubtagok egész héten készítették az ajándékokat. Beleadták minden szeretetüket az ajándékok készítésébe, mely azok minőségén és mennyiségén vissza is tükröződött. Aktív – aktivizálható – versmondóink pedig nagy igyekezettel gyakorolták be a gyermeknapi köszöntő verseket.

Annak érdekében, hogy a meglepetés még nagyobb legyen, nem szóltunk az osztályfőnöknek, hogy köszönteni szeretnénk a tanulókat. Természetesen a tanulók elfoglaltságait

is messzemenően figyelembe vettük, s így került a rendezvény május 30-re.

Az osztályfőnök, Túri Klára tanárnő nagy örömmel fogadta az ötletet, így amikor a köszöntők kicsiny, de tavalyinál népesebb és lelkesebb csapata megjelent, az osztályban teljes volt a meglepetés és az öröm.

 

A Nemzetközi Gyermeknap alkalmából a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja által tartott rövid ünnepségen először elhangzottak a köszöntő versek a törzsversmondóktól, azután átadásra kerültek a meglepetés ajándékok. Ezek között volt a papírból készült könyvjelző, horgolt/kötött bábú, állatokról szóló DVD és természetesen nem maradhatott el mindenki számára a klubtagok által – szívós kitartó munkával – felfújt színes luftballon. A létszám felett vittünk belőle, így jutott belőlük azoknak a kisdiákoknak is akiknek a nagy örömtől kipukkadt, az osztályterem díszítésére, valamint a hiányzóknak is. Amennyiben lehetett minden gyerek még válogathatott is a luftballonok színei, valamint a kapott állatos DVD-k között is...

Természetesen az osztályfőnöknő is megkapta a maga kis „gyereknapi” ajándékát.

 

A kisgyerekek meglepetése, öröme őszinte és megható volt, a klub tagjai hálásan látták ezt. Mindenkinek a szeme könnybe lábadt az osztályban, de sem mi, idősek és szépkorúak, sem a tanulók nem bánták, avagy szégyellték ezt...

Minden klubtagnak – ismét – eszébe jutott Lionel Richie és Michael Jackson által írt We Are The World című dal mondanivalója:

„Mi vagyunk a világ,

Mi vagyunk a gyerekek.

Mi tesszük szebbé a jövőt...”

Való igaz, hogy a dal 1985. március 07-én hangzott el nyilvánosan, azonban a mondanivalója, a tevékenységre való kérése mind a mai napig nem halványult vagy avult el.

Quincy Jones producer és Bob Geldof ötletgazda örökzöld slágert hozott létre.

A klubtagok és a gyerekek – Anyák Napjához hasonlóan –  egy családnak érezték magukat, ahol a szülőket a klubtagok és gondozók személyesítették meg és a kisiskolások voltak a gyermekek, a „MI” gyermekeink.

 

Nagyon megható volt ahogy a – „még” – gyerekek vissza kísérték az idős- és szépkorú klubtagokat klubbunkba.

 

Összességében a gyöngyösi, Visonta úti Idősek Klubja tagjai elérték céljukat: örömöt, meglepetést és boldogságot vittek, vittünk a gyerekeknek, és ez kihat az idősek mindennapi életére, közérzetére is.

 

Mottó: Minden ember annyira idős, avagy öreg, amennyire annak tartja magát.

 

Borsi Miklós

klubtag

 

Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.