HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Kikérték a véleményét a gyöngyösi Idősek Klubja tagjainak

Május a változások hónapja a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai számára. A hónap kezdetén lehetőség nyílt arra, hogy az ellátottak/klubtagok ne csak az ún. „PANASZLÁDA” alkalmazásával mondják, avagy közöljék véleményüket/panaszaikat. Gondozóink egy a Magyar Köztársaságban nagyon fontos értékről szerveztek megemlékezést, amelynek végét rendhagyó módon írással fejeztük be.

 

A rendezvény elején gondozóink ismertették a Május 3-i nap fontosságát és jelentőségét, mely az egész Földre kiterjed.

Itt idézték ebben a tárgyban Petőfi Sándort is...

Az ENSZ közgyűlés határozata értelmében az egész világon ezen a napon hívják fel a figyelmet a szabad sajtó fontosságára és emlékeztetik az országok kormányait; tartsák tiszteletben a szabad véleménynyilvánítást.

Ekkor emlékeznek meg a munkájuk végzése közben meghalt újságírókra is. A megemlékezésen ismertetésre került – a hazai- és nemzetközi felmérések alapján –, hogy Magyarország milyen helyet foglal el a világ országai között a szabad sajtó tekintetében. Ebben, illetve a helyezésen nem is merült fel lényeges ellenkező vélemény a klubtagok között.

Ismertetésre került – a hazai felmérések alapján –, hogy a felmért magyar állampolgárok mit tartanak a szabad véleménynyilvánításról. Ekkor már megnyílt mindenki és saját életkornak megfelelő tapasztalataival hangot adott – természetesen szubjektív – véleményének, álláspontjának.

A kialakult és kialakuló egyéni közléseknek adtak teret gondozóink, amikor minden ellátott egy papírlapon lehetőséget kapott arra, hogy pozitív, avagy negatív véleményét leírja a klubbal kapcsolatosan. Természetesen ez a vélemény „anonim” módon zajlott le és biztosítottak minket az írásunk titokban tartásáról is…

Nagyon érdekes volt látni azt, ahogy azok a klubtagok is – szépen komótosan, megadva a módját – megfogalmazták véleményüket, akiket eleddig „Neki minden jó”, avagy „minden mindegy” véleményéről, hozzáállásáról ismertünk.

Természetesen – az életkorból és gyakorlottságból adódóan – általában lassan haladtunk az írással, azonban már itt is megmutatkozott jótékony hatása a kreatív elfoglaltságokkal teli áprilisi hónapnak.

Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja minden ellátottja kihasználta a lehetőséget – a szabad véleménynyilvánítás jegyében – és el-, avagy megmondta a véleményét. Nem volt olyan klubtag aki megtagadta vagy nem volt olyan, aki nem merte ezt, ami már az idős- és szépkorú ellátottak, valamint a gondozók egymáshoz való pozitív viszonyáról ad képet.

Nagyon jót tett a klubtagoknak ez a rendezvény és az Idősek Klubja gondozói is kaptak olyan – pozitív, avagy negatív – jelzéseket amelyekkel a klubéletet – az összetartozást – jobbá lehet tenni...

Borsi Miklós

klubtag

 

Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.