HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Véletlenül hívták árubemutatóra a fogyasztóvédelmi főigazgatót – most fájhat a fejük

Meghívót kapott egy árubemutatókat szervező vállalkozástól Szente István. Az invitálók azonban nem is sejtették, hogy a címzett amúgy a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Főhatóság főigazgatója – közölte az MTI.

Az igazgató elfogadta a meghívást, és a fővárosi kormányhivatal egyik képviselőjével részt vett a rendezvényen. Csakúgy, mint a többi meghívott, végighallgatta a programot, részt vett az ajándéksorsoláson, átvette a nyereményt, aláírta a szerződést. Ami ezután következett, arra aligha számítottak a vállalkozók. Előkerült ugyanis az igazolvány, és közölték, ellenőrzést tartanak.

 

Budapest Főváros Kormányhivatala most eljárás keretében vizsgálja, igazak-e az árubemutatón elhangzott állítások, melyek szerint a termék „kiváló német minőség”, a „konyhakiállítás aranyérmese”, illetve hogy „csak most, csak ennyiért” kapható.

Kíváncsiak arra is, jogszerűek-e az adás-vételi szerződésben található információk, valamint arra, hogy a nyeremények valóban annyit érnek-e, mint ahogy azt állították.

 

Mint ismeretes, januártól szigorodnak az árubemutatókra vonatkozó szabályok, a cégeknek egyebek mellett kötelező lesz ügyfélszolgálati irodát üzemeltetni, tilos lesz az árubemutatókat árengedmény, kedvezmény, vagyoni előny, ajándéksorsolás hirdetésével népszerűsíteni, valamint nem lehet majd az árubemutatókon pénzügyi szolgáltatást nyújtani, a bankkártya-használat lehetővé tételének kivételével.
    A jogszabályi előírások megtartására a fogyasztóvédelmi hatóság kiemelt figyelmet fog fordítani, és szigorúan fogja ellenőrizni a vállalkozások tevékenységét – jelezte a Magyar Távirati Irodához eljuttatott közleményében a hatóság.

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.