HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

HÚSVÉT A GYÖNGYÖSI IDŐSEK KLUBJÁBAN

 

A locsolkodás magyar húsvéti hagyomány. E szokás szerint húsvéthétfőn hajnaltól kezdve a fiúk vízzel, újabban csak illatos kölnivel locsolják meg az ismerős lányokat. A szokás kiegészült azzal, hogy a meglocsolt lányok másnap szintén meglocsolják az őket köszöntő férfiakat. A tudományos technikai forradalom lehetővé tette, ezt kiegészítendő; az emailban küldött írásos üdvözleteket.

 

Ez utóbbira már a klubnak is lehetősége nyílt az önkormányzati pályázaton nyert pénzen vásárolt számítógépekkel.

 

Ezeknek a fényében készült a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja idős és szépkorú férfi klubtagsága a jeles ünnepre.

 

Előzetesen emailban köszöntöttük a Város Grémiumát, Polgármesterét, Alpolgármestereit, Jegyzőjét és rajtuk keresztül az Önkormányzat minden dolgozóját és családtagjaikat.

Természetesen nem maradhatott ki a Képviselő Testület három frakcióvezetője és általuk a frakciótagok sem.

Szintén köszöntöttük emailban a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubját fenntartó Gyöngyös Körzete Kistérsége Többcélú Társulás, valamint az üzemeltető Kistérségi Humán Szolgáltató Központ vezetőit és tagjait, dolgozóit.

Ugyan így – emailban – köszöntöttük a Nyugdíjasok Országos Szövetsége, valamint a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége társnyugdíjas szervezeteit, természetesen a Szövetségek Vezetőit is.

 

Addig a – 2 napig – míg a férfi klubtagok azon gondolkodtak, hogy kiket köszöntsön a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagsága és dolgozói emailban, addig a hölgy klubtagok különböző ábrákat színeztek, festettek. A Google segítségével előállított – pl. tojás, nyuszi, kiscsibe – körvonalakat nagy igyekezettel töltötték meg – saját elképzelés szerinti és színű – tartalommal. Természetesen minden alkotó büszke volt a művére, és mint a „nagyok”, saját szignójával is ellátta annak hátán. A legnagyobb meglepetés ezután következett; az alkotásokat gondozóink két hungarocell lapra applikálták és jól látható helyen – a társalgóban – kifüggesztették a falra. Ezután következett a találgatás, hogy melyiket ki készítette, alkotta …

 

A locsolási szertartás Húsvét keddi végrehajtására az Idősek Klubja minden tagja ünneplőbe öltözött és elkezdődött az illatos kölnivel, avagy parfümmel történő húsvéti locsolkodás.

A klubtag férfiak – ki-ki tudása és képessége szerint – verses rigmusos mondókákkal köszöntötték/köszöntöttük a női klubtagokat és a klub dolgozóit. Ezt követte a „hervadást meggátló” locsolás, melynek során volt olyan locsoló aki hagyományosan üveges kölnivízzel és volt olyan is aki – haladva a korral – sprayjel locsolt.

A klubtag hölgyek szívesen vették a köszöntést és színes tojásokkal, valamint az elmaradhatatlan puszival „honorálták”

erőfeszítésünket.

 

Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagja a tavalyihoz hasonlóan színesen megadták/megadtuk a módját húsvéti hagyományoknak.

 

Borsi Miklós

klubtag

 

Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.