HÍREK

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Képkiállításon és Aukción a gyöngyösi Idősek Klubja

A Gyöngyösi Kulturális és Közgyűjteményi Központ keretein belül működő Mátra Művelődési Központ gyakran ad otthont Képkiállításoknak és Aukcióknak. Ilyen volt az elmúlt héten rendezett A + B Galéria rendezvénye, melyet a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja érdeklődő tagsága is meglátogatott.

 

A programnak nem kellett nagy hírverés a klubban, mert azonnal felkeltette érdeklődésünket hiszen az idősek- és szépkorúak képkiállítást már láttak, de aukciót – kiárazott festményt – még csak TV-ben, filmen láthattunk.

 

A rendezvénylátogatás napján már korán reggel gyülekezett az érdeklődő tagság – melynek lényeges mozzanata volt az összetartozást erősítendő – gondozók által készített meleg tea és zsíroskenyér.

Ahogy megérkeztünk rögtön szembe ötlött az elkerített kiállítási tér, ami az érdeklődés még nagyobb fokozódását idézte elő. Azonnal megkezdtük a kulturálódást és nagy figyelemmel fordultunk a kiállított képek felé.

 

Az A + B Galéria Pécset több mint 20 éve családi vállalkozásként indult. Sikereinek titka, hogy tudják; a művészet – akárcsak a tudomány – elválaszthatatlan az embertől. A belső terek díszítésének, ékesítésének igénye több évszázada formálódó hagyomány melyet a Galéria festményei kellemes – kívánt – hangulat kellőképpen kiemelik és ezzel ízléses környezetet teremtenek a lakásokban.

A Galéria ma már több mint 50 neves és elismert kortárs festővel áll munkakapcsolatban, a képállomány 90%-át ma is élő, az ország különböző pontjait, és a festészet más-más ágait képviselő kortárs művészek képei alkotják. Ezeket a változatos műfajú – tájkép, csendélet, portré, tűzzománc, stb. –, és technikájú – olaj, rézkarc, pasztell stb. –, valamint méretű festményeket tekintettük meg.

Az aukcióban szinte természetesen – nyugdíjból élők lévén – nem vettünk részt, amit az addig aktív kiállítás szervező szomorúan vett tudomásul. Számunkra azonban érdekes volt látni a kiállított képek árát, a művészet nyers árát...

Az esztétikus és dekoratív művészi alkotások lehetnek egyben többszörösen megtérülő befektetések is, hiszen egy-egy kép pár év elteltével – akár – a vásárlási ár sokszorosát is érheti.

 

Számunkra ambivalens érzéseket idéztek elő a képek, mert – tekintettel életkorunkra és tapasztalatainkra –  a „kortárs ízlés” megjelenítésének mivoltja óhatatlanul a „klasszikus ízlés” összehasonlítási alapjául szolgált.

Tapasztalatainkat röviden összefoglalva; „kortárs” az nem „klasszikus” megjelenési és megjelenítési forma…

 

Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai tartalmasan töltötték el a délelőttöt a gyöngyösi Mátra Művelődési Központ képkiállításán és aukcióján.

Természetesen az elmaradhatatlan csoportkép sem maradhatott el.

 

Borsi Miklós

klubtag

 

Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.