ÉLETMÓD

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Gyógytorna a gyöngyösi Idősek Klubjában

Régi vágya és kívánsága volt a Gyöngyös, Visonta utcai Idősek Klubja tagjainak; rendszeres mozgás gyakorlati végrehajtása. Ez teljesült, mert rendszerességgel bevezetésre került gyógytorna mint foglalkozás. Csütörtöki napokon szakképzett gyógytornász foglalkozik a klub tagjaival, amit esetenként kiegészít gondozóink által tartott torna.

 

Jellemző, hogy mennyire kívánták/kívántuk ezt a foglalkozási módot: a klub tagjai – a lehetőségek figyelembevételével – félrerakják megoldandó problémáikat és kifogásaikat; nagy létszámmal vesznek/veszünk részt a gyógytornán. Magas szintű a várakozás és az elvárás; még a legfanatikusabb kártyázók – a „zsugabubusok” – is automatikusan abbahagyják a játékot és részt vesznek a foglalkozáson.

A klubélet részévé vált a rendszeres mozgás. Az eddigi foglalkozások megmutatták, hogy mennyire és mekkora szüksége van a mozgásra, még az idős és szépkorú embereknek is. A különböző gyakorlatok végrehajtása átmozgatja ízületeinket, izmainkat. Az életkornak és állapotnak megfelelően, ülve végrehajtott foglalkozások folyamán vált nyilvánvalóvá, minden mozgáshiány okozta tünet és annak kiküszöbölése szükségessége. Bizony van több olyan mozgás elem, amelyet nehezen tudunk teljesíteni s ez kortól, nemtől független. A betokosodott, elsorvad, elfáradt izmok, valamint ízületek nehezen engedelmeskednek, de azért minden gyakorlat végül eredményes, sikeres teljesítéssel zárul.

A gyakorlatok végrehajtásakor nem érvényesül a szlogen; „Az idősebbek előbb is abbahagyhatják” ( Esti TV Torna) pont a szépkorúak járnak elöl példamutatás terén a mozgás során.

A (tavaszi) III. Mátrai Bornapok, III. Mátrai Borvirtuson elért 5. helyezésünk predesztinálja a klubtagokat az aktív(abb) mozgásra.

Ennek az eredménynek fényében már most elhatároztuk a következő, (őszi) IV. Mátrai Szüreti­ és Fehérbor Fesztiválon, a IV. Mátrai

Borvirtuson való ismételt és aktív részvételünket. Megfogadtuk, hogy még többet fogunk edzeni és gyakorolni rá, amit időben el fogunk kezdeni és gondozói segítséggel végrehajtani.

Ebben feltétlenül nagy segítségünkre lesz az Idősek Klubjában a szakember által rendszeresen levezetett gyógytorna foglalkozás. Így fog a jövőben – is – érvényesülni a mondás; „Gyorsabban, magasabbra, erősebben” (Henri Didon, domonkos páter)

Összességében a gyógytorna foglalkozásokon a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai jólesően átmozgatják magukat, és ezért jobban is érezzük magunkat. A teljes klubtagság mindig, valamint folyamatosan várja a következő foglalkozásokat.

Az Idősek Klubja tekintetében pedig ez az ellátási színvonal emelkedését jelenti az üzemeltető, Kistérségi Humán Szolgáltató Központ részéről.

Borsi Miklós

klubtag

Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.