ÉLETMÓD

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Strandolással kihasználta a jó időt az Idősek Klubja

Az idő előrehaladtával elmúlt a forróság, azonban a gyöngyösi Visonta úti Idősek Klubja tagjai úgy érezték, hogy a szervezetük D-vitamin szükségletét ismét pótolni kell. Közösen elhatároztuk, hogy ismét meglátogatjuk valamelyik strandot az időjárás függvényében.

A választásunk az Egri Termál és Strandfürdőre esett, ahol a klubtagok májusban is maradandó szép emlékeket szereztek.

Klubvezetőnk ennek figyelembevételével szervezte meg a külön buszt a szállításhoz. Az időjárást megpróbáltuk a rendelkezésre álló és Önkormányzati pályázaton nyert ASUS számítógép, valamint az IDŐKÉP.hu felhasználásával prognosztizálni és kiválasztottunk előre egy olyan napot, amikor a hónap legmelegebb napja várható. Strandlátogatásunk napjára 28-31 C ° fokot jeleztek előre, azonban délutánra már átvonuló záport és észak-nyugati irányból alacsony, hideg légáramlatokat tartalmazott a prognózis. Jellemző, hogy a klubtagok mennyire kívánták ezt a kirándulást: a lehetőséghez képest mindenki átszervezte a programját, hogy részt vehessen a kiránduláson, fürdésen.

Az indulás napján a gyülekező időtartama alatt a korábban megszokottaknak megfelelően ezúttal a gondozóink által készített hurkazsíros kenyeret, valamint az ínyencek számára pirítottunk kenyeret, melyet foghagymával lehetett elfogyasztani. Ennek megfelelően jó kedvűen, vidáman összekovácsolódva indultunk útnak. A nagyrédei Kaslikbusz kft.-től bérelt autóbusz komfortfokozatának megfelelően az úton a kialakult kártyacsapat még gyors partikat játszott le.

Rövid, 50 perces út után megérkeztünk Egerbe és mindenki megkapta előbb a belépő naracssárga karszalagot, majd párosával az öltöző szekrény kulcsát is. Kicsit meglepődve konstatáltuk, hogy a főszezon elmúltával még minden medence a fürdővendégek rendelkezésére áll, majd elmentünk átöltözni. Ezúttal a klubtagok együtt maradtak és csoportosan, közösen élveztük a víz nyújtotta élményt. a különböző hőfokú medencéket, szolgáltatásokat.

Szerintem így könnyebb volt mindenkire figyelni a klub dolgozóinak.

Az összetartozás érzését és megvalósulását jelentette, hogy az idős klubtagok mindegyike a délelőtti egyéni vízi tornán részt vett. Sajnos a délutáni páros vízi torna azonban elmaradt, ellenben a fedett és nyílt medencék szolgáltatásait, élményfürdőt majd termál fürdőt mindenki a saját igénye szerint kipróbálta.

Nagyon hamar eltelt az idő és eljött a hazaindulás, melyet megelőzött a szokásos csoportkép elkészítése. Az út ismét alig egy órát tartott és beszélgetéssel hamar elröpült ez az idő. Minden klubtag folytatta a napon való feltöltődését vitaminokkal, amit a szabadon hagyott testfelületek enyhe pírja jelzett számunkra.

Eredményesen és az igényünknek megfelelően gazdálkodtunk az önkormányzat által erre a célra számunkra biztosított pénzkerettel és már most elterveztük, hogy idén még utoljára ismét kirándulni, strandolni fogunk. Ezt még a Vénasszonyok nyara, avagy az Indián nyár időtartama alatt kívánjuk megvalósítani.

Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai jól érezték magukat és a napon pihenéssel töltötték el szabad idejüket.

Borsi Miklós

 

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.