ÉLETMÓD

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Idős korban, stílusosan! Kiegészítők I.

Az előző hónapokban a stílusos öltözködés számos “szabályával” megismertettelek Benneteket. A fazonok, színek és minták után, most az öltözék-kiegészítőkkel kapcsolatban szeretnék javaslatokkal szolgálni. A cipők, táskák, kalapok, sálak, ékszerek stb. nagyon fontos elemei az öltözéknek, mondhatni ezek által válik a megjelenés teljessé. Az Advanced Style, azaz Haladó Stílus címen futó internetes oldalról származó képekkel illusztrálom a kiegészítőkkel kapcsolatos tanácsaimat.

 

I.                    A kalap a barátod, minden évszakban. Nyáron az erős napfénytől, ősszel a széltől és esőtől, télen a hidegtől véd. Az évszaknak megfelelően megválasztott anyagú, fazonú kalapok tökéletes kiegészítői lehetnek a stílusos megjelenésnek. Nyáron egy szélesebb karimájú szalma-, vagy egy könnyű textilből készült kalap tökéletes lehet kiránduláshoz, városnézéshez. Ősszel és télen filc, vagy szőrme anyagú társaikkal koronázd meg az öltözéked. A színválasztásnál két irányt követhetsz. A ruháid domináló színének valamely árnyalata legyen, vagy ha egyszínű a ruhád, akkor érdemes egy teljesen ellentétes színben pompázó kalappal feldobni a megjelenésed.

 

II.                  A napszemüveg az utóbbi évtizedben az egyik legfontosabb kiegészítővé nőtte ki magát. Egyfajta titokzatos eleganciát közvetít. Elmaradhatatlan kelléke az öltözéknek egy felhőtlen napon. Fazonokat, színeket tekintve újra divatosak a Ti korosztályotok fiatal korának darabjai. Eljött hát az ideje, hogy előkerítsd régi nagy kedvenceidet a szekrény mélyéről. Nagyon fontos, hogy ügyelj az UV védelemre, és csak olyan szemüveget vásárolj, használj, amely garantáltan szűri a káros sugarakat.

III.                Az ékszerek esetében van egy fontos szabályom: a kevesebb több! Nyaklánc, fülbevaló (klipsz), gyűrű, karperec, kitűző együtt csak haladó szinten lévő “játékosoknak” ajánlott. Érdemes csak az egyik típusra összpontosítani egy öltözéken belül. Az ékszerek alapanyagát tekintve, a klasszikus nemesfémek kevés játékosságot engednek, viszont sosem mennek ki a divatból. De szép ízléses bizsu darabokkal – mint például egy pár fehér, hosszú gyöngysor a képen - is fel lehet dobni a megjelenésed. Ügyelj azonban, ha bizsut vásárolsz, semmiképpen ne tűnjön olcsónak és giccsesnek. Bátrabbaknak ajánlom a nagyobb, merészebb, egyedi ékszereket, amelyek egy egyszerű hétköznapi ruhadarabot is különlegessé varázsolnak.

 

A sorozat következő részében továbbra is a kiegészítők lesznek a fókuszban. Táskákkal, cipőkkel és kendőkkel kapcsolatos tanácsaimról olvashattok majd.

 

NZS (divat-, és textiltervező művész)

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.