ÉLETMÓD

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Új fajta kenyérpartik a gyöngyösi Idősek Klubjában

Újfajta hagyományt teremtettek a dolgozók a Visonta úti Idősek Klubjában. A pékáru adományok kiosztása során a maradék kenyeret nem dobják ki annak megszáradásakor, hanem még azelőtt különböző reggeli, délelőtti kenyérpartik keretében a klubtagságnak kiosztják.

 

 

Ezzel teljesül az adományozó TESCO Gyöngyös, a logisztikát végző B. BRAUN Gyöngyös, valamint az összegyűjtő Magyar Élelmiszerbank Egyesület és az elosztást végző gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ, mint üzemeltető szándéka: a felhalmozódó élelmiszerek eljuttatása az arra rászorulóknak. Ezeknek a kenyérpartiknak három fajtája honosodott meg: a zsíros, a pirítós és a bundás kenyeres. Mindegyik egyre nagyobb népszerűségnek örvend a klubtagok között és szorongásunkat, avagy szemérmességünket hátrahagyva boldogan falatozunk belőlük.

Természetesen mindig van valamilyen fajta üdítő is...

 

 Gyakorlatilag mindenki részesül a készült kenyerekből, mert aki valamilyen oknál fogva nem tud részt venni a lakomán, az ebédkor megkapja a saját porcióját és ott helyben elfogyasztja, vagy hazaviszi uzsonnára. Jellemző, hogy annyira vigyáznak az egészségünkre, hogy esetenként a cukorbeteg klubtagok számára bajor rozskenyér is kerülhet kiosztásra. A klub tagjai úgy érzik, hogy a dolgozók szívesen vállalják ezt a pluszmunkát, amit mi jó szóval tudunk csak megköszönni.

 

Ez a kenyérparti – amennyiben valamilyen közös rendezvény előtt van – segít ráhangolódni a programra az időseknek és a szépkorúaknak.

 

 Amikor „csak” önálló programpontként jelenik meg a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja életében, mint korábban a fokhagymás pirítósós, vagy hagymás zsíros kenyér, akkor szintén segít a klub tagjainak ismerősi, baráti kapcsolatainak szorosabbá fűzésében.

 

 Szerintem ezzel is emelkedett az ellátási színvonal az Idősek Klubjában.

 

 

Borsi Miklós

 

klubtag

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.