Új fajta kenyérpartik a gyöngyösi Idősek Klubjában
Újfajta hagyományt teremtettek a dolgozók a Visonta úti Idősek Klubjában. A pékáru adományok kiosztása során a maradék kenyeret nem dobják ki annak megszáradásakor, hanem még azelőtt különböző reggeli, délelőtti kenyérpartik keretében a klubtagságnak kiosztják.
Ezzel teljesül az adományozó TESCO Gyöngyös, a logisztikát végző B. BRAUN Gyöngyös, valamint az összegyűjtő Magyar Élelmiszerbank Egyesület és az elosztást végző gyöngyösi Kistérségi Humán Szolgáltató Központ, mint üzemeltető szándéka: a felhalmozódó élelmiszerek eljuttatása az arra rászorulóknak. Ezeknek a kenyérpartiknak három fajtája honosodott meg: a zsíros, a pirítós és a bundás kenyeres. Mindegyik egyre nagyobb népszerűségnek örvend a klubtagok között és szorongásunkat, avagy szemérmességünket hátrahagyva boldogan falatozunk belőlük.
Természetesen mindig van valamilyen fajta üdítő is...
Gyakorlatilag mindenki részesül a készült kenyerekből, mert aki valamilyen oknál fogva nem tud részt venni a lakomán, az ebédkor megkapja a saját porcióját és ott helyben elfogyasztja, vagy hazaviszi uzsonnára. Jellemző, hogy annyira vigyáznak az egészségünkre, hogy esetenként a cukorbeteg klubtagok számára bajor rozskenyér is kerülhet kiosztásra. A klub tagjai úgy érzik, hogy a dolgozók szívesen vállalják ezt a pluszmunkát, amit mi jó szóval tudunk csak megköszönni.
Ez a kenyérparti – amennyiben valamilyen közös rendezvény előtt van – segít ráhangolódni a programra az időseknek és a szépkorúaknak.
Amikor „csak” önálló programpontként jelenik meg a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja életében, mint korábban a fokhagymás pirítósós, vagy hagymás zsíros kenyér, akkor szintén segít a klub tagjainak ismerősi, baráti kapcsolatainak szorosabbá fűzésében.
Szerintem ezzel is emelkedett az ellátási színvonal az Idősek Klubjában.
Borsi Miklós
klubtag