ÉLETMÓD

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Időskorban, stílusosan!

“A divat változik, a stílus örök” – vallja a divat nagyasszonya Coco Chanel. A ’divatos’, és ’stílusos’ kifejezést gyakran tévesen szinonimaként használják a köznyelvben. Pedig a divat az, amit ajánlanak Neked a tervezők, a stílus pedig, amit mindebből a magadévá teszel.

Divatos dolgokat bárki vásárolhat magának, de az elegancia és stílus sosem pénz, vagy kor kérdése. Sőt! A stílus, akárcsak a jó vörösbor, a kor előrehaladtával egyre csak finomodik. És sosem késő elsajátítani a fortélyait. Ha másért nem, akkor saját magunk kedvéért, hiszen az öltözködős játék, ami valahol 5 éves kor táján kezdődik, sosem ér véget igazán. Szolgáljon ez a cikksorozat egyfajta útmutatóként ehhez az örömteli játékhoz!

Évekkel ezelőtt találtam rá az interneten az Advanced Style, azaz Haladó Stílus címen futó oldalra, ahol idős, stílusos emberek fotóit láthatjuk a világ minden tájáról. Erről az oldalról származó képekkel szeretném szemléltetni a “játékszabályokat”, és bebizonyítani, hogy a stílus igenis kor és pénztárca független!

I.                    “ A stílus első számú parancsa, hogy érezzük jól magunkat a viselt ruhában. Nincs stílustalanabb nő annál, mint aki bizonytalannak érzi magát a ruhájában.” Coco Chanel-nél senki nem ismeri jobban a stílusos öltözködés szabályait. Fontos, hogy tudd, mi az, ami jól áll Neked. Sokan esnek abba a hibába, hogy nem kísérleteznek. Pedig ez is a játék része! A próbafülke magányában olyan ruhákat is érdemes felpróbálnod, amiről azt gondolod, úgy sem állna jól vagy túl idős vagy hozzá. Ügyelj a méretekre is! Egy több számmal nagyobb ruha ugyan úgy bizonytalanságot sugall, mint az egy számmal kisebb. Különösen a blúzoknál, blézereknél, és kabátoknál fontos erre nagyobb figyelmet fordítani, hiszen a lelógó vállakat egy plusz válltömés sem teszi esztétikusabbá. Ha az idős korban jellemző alkati sajátosságaid vannak, vagyis ha a vállaid keskenyek, de mellben, derékban erősebb a testalkatod, emiatt nehezen találsz méretében megfelelő darabot, válasz inkább raglán szabást, vagy lefelé bővülő fazont, esetleg kimonó jellegű, vagy gombolás nélküli lazább felsőrészt. 

 

 

A sorozat következő részeiben a színekről és mintákról, majd a kiegészítőkről, végül a szépségápolás időskori gyakorlatáról szeretnék nektek tanácsot adni.

NZS

 

 

 

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.