EGÉSZSÉGÜNKRE

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Kertünkben a gyógyító erő

Minden növénnyel jó barátságban van a ménfőcsanaki Lencse Sándor, aki nyolcvankettedik évében  is aktív: éppen komposztkészítés közben találtam. Csodaszere az a bizonyos Gledícia-tinktúra, amivel a gyulladt, fájós lábakat, derekat, sebeket gyógyítja, - ahogyan ő tanulta, ő tudja. Sok lábat megmentett már. A recept egyszerű, szívesen szabadalmaztatná, ám addig is szívesen segít a hozzá fordulóknak. Azt mondja, a jó érzés, a segítség mindig visszajut hozzá…

 

Mindig szerette a földet, a természetet, ezért, no meg a munkahely közelsége miatt is költözött negyvenöt éve Ménfőcsanakra Lencse Sándor, aki gyógynövényekből készíti teáit és növényelixírjeit, naponta tornázik és hetente kenyeret süt. Az orvosát legföljebb névről ismerő biokertész gyógynövényeivel és tanácsaival – már ha megkeresik – szívesen segít másoknak is. Nyáron gyűjti, szárítja a gyógynövények terményeit, leveleit. Tavaszig ez a „gyógyszere”.  

 

- Az én kertem nem szép, de jó – sorolja a biokertész. – Nyáron arra készülök, hogy télen is legyen zöld: saláta, spenót. Ezt szinte mindig fogyasztok egy keveset, zöld-turmixot pedig hetente legalább kétszer fogyasztok. Nyáron még a zsírgazt, a porcsigaszt is belekeverem. Megfigyeléseim alapján ez még az UV-sugárzásra is hatásos lehet. Állítom, az egészségünk alapja a helyes táplálkozás. Súlyos betegség esetén – ha merünk változtatni – kezünkben a gyógyulás. Rengeteg a beteg ember, ha még nincs túl nagy baj, érdemes változtatni, sok nyers zöldséget, gyümölcsöt enni.  

 

A Győrhöz közeli Ménfőcsanakon élő biokertész a gyógynövények iránti szeretetét apai nagyapjától örökölte, akit nem is ismert, talán a génekkel kapta az érdeklődést, a tudományt. Amikor édesanyja megbetegedett, kórházba került, neki szeretett volna segíteni, így az aggódáson túl mindennek utána olvasott.  A ‘80-as évek elején megalakult Bioklubhoz szinte elsőként csatlakozott. Tanult, bővítette az ismereteit, mire rájött: amit elrontunk, a természet helyrehozza. Egy-egy témát, betegséget részletesen is tanulmányozott, túl a nyolcvanon a reformétkezés, a gyógyteázás  híve.

 

- Teljesen mellőztem az étrendemből a cukrot, a kellő mennyiség megvan  a nyers gyümölcsökben, s az épp elég – vallja Lencse Sándor. - A gyulladásra, fertőzött sebre, fájós lábra magam  készítek egy speciális kivonatot, amely – ha még visszafordítható a folyamat – teljesen meggyógyítja a lábat, a derekat. Nem csodaszer, de tudom: a természet maga gyógyítja hibáit, - tanulhatnánk a fáktól, a növényektől. Hitem szerint kötelességünk vigyázni az egészségünkre, segíteni embertársainkon. Ha a gondolkodásunkon, életmódunkon változtatnánk, az csak javunkra válna.

Harcsás Judit

 

 

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.