CÍMLAPSZTORI

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Zebulon és barátai, akik generációkat kötnek össze

Már száz lelkes nagymama horgol szeretni való, egyedi állatfigurákat a Freshka Design csapatának. A játékkollekció a hazai gyerekeket már meghódította. Zebulon és barátai most a külföldi gyerekekhez is szeretnének eljutni.

Ez a mese valamikor 2010környékén kezdődött. Donner Andrea, egy fiatal dizájner lány, egyedi mesefigurákat festett gyerekszobák falára. Zebulon, a zebrafiú, vagy éppen Fanni, a nyuszilány azonnal belopta magát a gyerekek szívébe. Csak egy baj volt. A falra festett bájos karaktereket nem lehetett megölelni, vagy éppen az oviba vinni. Ekkor került a képbe Mike Tünde, Andi egykori iskolatársa, aki eredeti szakmáját tekintve történelem tanár, de csodálatosan horgol, és a kézimunka olyannyira szenvedélye, hogy a horgolásról internetes blogot is írt.

A figurák kettejük együttműködésének hála, életre keltek, és akkor sikert arattak a gyerekek és a szülők körében, hogy a kezdeti hobbiból vállalkozás lett, megszületett a Freshka Design.

A Freshka titka azon túl, hogy a figurák eredetiek, karakteresek, jó minőségűek, minden bizonnyal abban is rejlik, hogy a mai napig minden egyes darab kézzel, és sok-sok szeretettel készül. A vállalkozás ugyanis mára száz ügyes kezű nagymamának biztosít folyamatos munkalehetőséget. Az alapító lányok, amikor munkatársakat keresnek, ügyelnek arra is, hogy lehetőleg olyan idős asszonyoknak adjanak munkát, akik leginkább rászorulnak arra.

Többen a kezdetektől dolgoznak nekik, így például a csapat oszlopos tagja Éva, aki patikusként ment nyugdíjba, és kedvenc hobbija a horgolás, valamint az evezés, amit unokájával közösen űz, vagy Jutka, akinek a horgolás és a komolyzene jelenti a kikapcsolódást, és amellett, hogy négy unokáját ellátja különböző ruhadarabokkal, nyuszik, rókák, pingvinek kerülnek ki a keze alól.

 

A Freshka most nagy lépésre készül. Zebulonnal és barátaival meg akarják hódítani a világot! A kollekció darabjait a világ legnagyobb játékvásárán, Nürnbergben is szeretnék bemutatni. Ehhez úgynevezett közösségi finanszírozási kampányt indítottak az interneten. A vásáron való megjelenéshez bárki hozzájárulhat, aki támogatni szeretné céljaikat. Ha sikerül a nagy terv, még több nagymama juthat értelmes, szeretni való munkához, a kezük alól kikerülő bájos állatkák pedig a magyar gyerekek után egész Európa kedvenceivé válhatnak.

A csapat kisfilmjét az alább linken találják. Köszönjük a megosztásokat!

https://www.indiegogo.com/projects/nagymamak-horgoljak-a-legcukibb-magyar-jatekokat#/

 

 

 

 

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.