CÍMLAPSZTORI

BEJELENTKEZÉS

Banner3

 

Idősek Klubja a Könyvtári Egészségnapon

       Idén ősszel a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagsága úgy döntött, hogy még aktívabban vesz részt a Gyöngyös Városa által szervezett közösségi rendezvényeken.

 

Ezt hagyományteremtő szándékkal valósítottuk meg.

Természetesen a sikeres Richter Gedeon Egészségnap után is aktívan részt kívántunk venni a következő Egészségnapi rendezvényen is.

Ez a rendezvény a X. Országos Könyvtári Napok keretében a gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtárban került megrendezésre. Idén, a tavalyi jó tapasztalatoknak köszönhetően többen mentünk el a rendezvényre az Idősek Klubjából.

Tekintettel a nagy érdeklődésre a Városi Könyvtár már második alkalommal egész napos programsorozatot szervezett.

 

Ennek állomásai(többek között);

test tömeg(BMI) index mérés

vérnyomás mérés

életmód tanácsadás

grafológiai elemzés

írisz diagnosztika

hallásvizsgálat

aroma terápiás tanácsadás

-- BACH virágterápia

természetgyógyászati tanácsadás

HERBÁRIA gyógynövény és tea fogyasztási tanácsadás mintaadással és kóstolóval egybekötve

egészségügyi tájékoztató és szakkönyvek vására

 

Minden programelemben az adott téma szakértői, szakemberei a legjobb tudásuk szerint tevékenykedtek érdekünkben.

 

A hallásvizsgálat újdonságként szerepelt ezen a Könyvtári Egészségnapon és a PANNÓNIA halláscentrum segítségével valósult meg. Eredményeként mindenki számítógépes értékelést kapott hallása állapotáról.

A test tömeg index(BMI) mérése, vérnyomás mérés, életmód tanácsadás a Bugát Pál Városi Kórház és Rendelőintézet szakembereinek aktív munkájával folyt.

 

       Engem a sok pozitívum mellett negatív élmények is értek.

A BMI mérésekor nem volt mérleg és testmagasságmérő…

Az Írisz diagnosztikánál – a látás hónapjában – nem hozta el a szakember a szükséges műszert vizsgálatokra…

Nagyon vártuk, kerestük, de nem volt vércukor mérés sem…

 

Bizonyára a november 14-én a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban létrehozandó eseményre már a negatív dolgok ki lesznek küszöbölve….

 

       A különböző programhelyekre jellemző volt, hogy a mérés és szóbeli tanácsadás mellett írott anyaggal, prospektusokkal is ellátták az Idősek Klubja minden iránt érdeklődő tagjait. Ezekből, valamint a különböző szakkönyvekből bőséges és kielégitően alátámasztott információt kaphattunk minden problémánkról, betegségünkről.

 

       A klubtagok ismét képet kaphattak arról, hogy a Richter Gedeon Egészségnapon megállapítottak elősegítették-e azóta a felmerült gondok és problémák kiküszöbölését.

Egészségi állapotunkról alkotott képhez természetesen adott esetben hozzájárult a Bugát Pál Kórház és Rendelőintézet megfelelő szakorvosához való irányítás….

 

       Összehasonlítva a két Egészségnap eredményeit, sajnos zömmel azt kellett megállapítani; a felmerült gondok és problémák továbbra is akuttan fennállnak.

 

       A vizsgálatoknál és tanácsadásoknál bizony kiderült, hogy az Idős és Szépkorúakat a korábbi aktív munkával eltöltött évek maradandóan károsították, megviselték. Ennek/ezeknek a következményei a jelenlegi egészségi állapotukra, melyek általában – igaz különböző mértékben- de maradandóan kihatnak.

Az egészségnapi felmérések megmutatják/megmutatták, hogy hol a baj és a szakemberek tanácsaikkal segítették ennek/ezeknek a csökkentését, különböző szakorvosokhoz való ismételt irányítással...

 

       A X. Országos Könyvtári Napok keretében a gyöngyösi Vachott Ferenc Városi Könyvtárban megrendezett Egészségnapon különböző tapasztalatokkal gyarapodva, jól éreztük magunkat.

Úgy éreztük: Megérte ismét elmenni és ellenőriztetni egészségi állapotunkat.

 

A Gyöngyösi Városi Televízió akkor számolt be a rendezvényről, amikor a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja aktív tagjai a különböző vizsgálati helyeken voltak mérések alatt, ezért-gyakorlatilag szinte kizárólagosan – csak minket lehetett látni a riportban.

 

       Összességében a Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja tagjai  jól érezték magukat és ennek megfelelő hangulatban készítettük el szokásos csoportképünket..

 

Borsi Miklós

klubtag

Gyöngyös, Visonta úti Idősek Klubja

 

 

Hozzászóláshoz jelentkezzen be!

KIADÓ

Szenior 2003 Kft.
1074 Budapest,
Szövetség utca 9.
generacionk@generacionk.hu
36.1.210.0326
GYORSLINKEK

Hírek
Egészségünkre
Archívum
Téma
Postabontás
Kapcsolat

Copyright © 2015. GENERÁCIÓNK Minden jog fenntartva.